Effectieve desinfectie van TEE probes

Desinfectie van TEE probes - UV Smart

De Food and Drug Administration (FDA) beveelt het opwerken van medische hulpmiddelen aan als desinfectiemethode. De FDA meldde echter ook dat opwerking de aanwezigheid van ziekteverwekkers in gebruikte medische hulpmiddelen mogelijk niet volledig elimineert.

Het falen van opwerking in sommige klinische omgevingen kan de overdracht van ziekteverwekkende organismen vergroten. Afgezien van het falen van opwerking, kunnen sommige medische hulpmiddelen gevoelig zijn voor desinfectiemethoden zoals warmte, chemicaliën, enz. Dit artikel bespreekt de rol van UV-lichtdesinfectie van medische hulpmiddelen, waaronder transoesofageale echocardiografiesondes.

TEE probes huidige desinfectiemethode

TEE probes vallen in de categorie semi-kritische medische hulpmiddelen, en het American College of Emergency Physicians beveelt aan een single-use probe cover voor eenmalig gebruik te gebruiken en de probe na elk gebruik op hoog niveau te desinfecteren. Het gebruik van een single-use probe cover vermindert de mate van microbiële besmetting tijdens het gebruik.

Dit zijn de richtlijnen van het Center for Disease Control (CDC) voor ontsmetting op hoog niveau:

  • Reinig de TEE probe onmiddellijk na gebruik.
  • Desinfecteer met een hoog niveau desinfectiemiddel gedurende 20 minuten, de door de FDA goedgekeurde inwerktijd.
  • Na desinfectie op hoog niveau, spoelen met steriel, gefilterd water of leidingwater, gevolgd door een spoeling met alcohol.

Desinfectie met behulp van een UV-C-apparaat

Het UV-C desinfectieproces heeft krachtiger sporicidale effecten dan hoogwaardige desinfectiemiddelen voor het desinfecteren van semi-kritische hulpmiddelen zoals TEE probes.

In een studie waarin de sporicidale werking tussen een UV-C apparaat en drie door de FDA goedgekeurde hoogwaardige ontsmettingsmiddelen werd vergeleken, ontdekten de onderzoekers dat het UV desinfectieproces een grotere sporicidale werking had binnen een blootstelling van 35 seconden. Dit wijst op de effectiviteit van UV desinfectie, zelfs bij een korte blootstellingsduur.

Desinfecteren van TEE PROBES met de D60

Onze UV Smart D60 kan TEE probes in 60 seconden desinfecteren dankzij onze gepatenteerde Impelux-technologie. De D60 is bij de FDA geregistreerd als een medisch hulpmiddel van klasse II. Het is klinisch gevalideerd om effectief te zijn tegen een breed spectrum van ziekteverwekkende organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen. Onderzoekers van verschillende gezondheidsinstellingen en laboratoria hebben de werkzaamheid van D60 tegen ziekteverwekkende microben ontdekt.

Zo hebben de wetenschappelijke laboratoria van Eurofins vastgesteld dat D60 voldeed aan de criteria voor desinfectienormen op hoog niveau voor het volledige spectrum van micro-organismen.

Zo constateerden medische professionals van het Medisch Universitair Ziekenhuis van Gent (BE) een duidelijke afname van het aantal kolonievormende eenheden op TEE probes na desinfectie met de D60.

Voordelen van het gebruik van de D60

Hier volgen enkele voordelen van desinfectie met D60:

  • Efficiëntie: Bespaart u tijd omdat de desinfectie in 60 seconden voltooid is.
  • Bespaart energie: Met een stroomverbruik van slechts 0,01 kWh per cyclus verbruikt de D60 meer dan 30x minder energie dan een gemiddelde desinfecterende wasmachine.
  • Geen chemicaliën of water tijdens het desinfectieproces.
  • Geen schade op materialen.
  • Meer patiënten helpen en onnodige herplanning van patiënten wegens te kort aan TEE probes verminderen.

Samengevat

Gebruik UV-C desinfectie om jouw TEE probe te desinfecteren en het risico van overdracht van ziekteverwekkende organismen in uw zorginstelling te verminderen. Met de UV Smart D60 kan je TEE probes in minder dan een minuut desinfecteren. Niet alleen is de D60 effectief tegen verschillende ziekteveroorzakende organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen. Het is ook gemakkelijk te gebruiken, bespaart tijd, energie en is kostenbesparend.

Geïnteresseerd geraakt in de voordelen van de UV Smart D60 voor je eigen zorgorganisatie? Vraag een gratis demonstratie aan of kom in contact met een van onze experts door het volgende formulier in te vullen.

Nicolas Cediey
Marketing Associate