© UV Smart B.V.

+31 (0)85 060 98 00

Echokoppen

Wat

Hoe

Waarom

High-level desinfectie van inwendige echokoppen

Binnen 1 minuut ondergaat semi-kritische apparatuur een gevalideerde high-level desinfectie

Met de Impelux™ technologie wordt er een verhoogde patiëntveiligheid gecreëerd in elke zorginstelling

Inwendige echokoppen zijn een klasse apart in de wereld van hygiëne en infectiepreventie. Ze vallen in de categorie ‘semi-kritische’ apparatuur waardoor ze met reiniging tussen desinfectie en sterilisatie in zitten. Deze tussenweg is gedefinieerd als ‘high-level’ desinfectie. Doordat handmatige high-level desinfectie moeilijk te garanderen is en sterilisatie onmogelijk is door beschadiging aan apparatuur, worden er vaak beschermende maatregelen zoals condooms en covers gebruikt.

 

Echter, de werking van een condoom is slechts 99,9% zeker en belemmert bovendien het comfort voor patiënt en gebruiker. Mede daarom heeft UV Smart de D60 ontwikkeld waarmee een machinale high-level desinfectie gerealiseerd wordt. In combinatie met UV Smart’s proces wordt er een gevalideerde high-level desinfectie gerealiseerd binnen 1 minuut. Op deze manier wordt het risico een factor 100 verkleind en worden de probe covers of condooms overbodig.

 

Tevens is de Impelux™ technologie met behulp van UV-C in de D60 effectiever tegen HPV en SOA’s dan huidige reinigings- en desinfectiemethodes. De snelheid in combinatie met de veiligheid voor materiaal en apparatuur maakt de D60 de ideale oplossing voor elk soort echokop.

 

TEE-probes

Ook voor TEE probes is de UV Smart D60 de ideale oplossing. Met behulp van UV Smart wordt de voorreiniging, reiniging en desinfectie van de probe gevalideerd en geadministreerd. Op deze manier wordt de handmatige administratie vervangen en de gegarandeerde desinfectie verzekerd.

UV Smart D60

60 seconden desinfectie,

plug & play gebruik

Gevalideerd (log-6) en geadministreerd voor alle soorten echokoppen - ook TEE probes

100% veilig voor materiaal, elektronica en gebruiker - effectief tegen HPV en SOA's

COMING SOON