Het laatste nieuws over
UV-desinfectie en UV Smart

Reizigers kunnen op Schiphol persoonlijke spullen desinfecteren met UV-C licht

Als aanvulling op bestaande coronamaatregelen heeft Schiphol drie nieuwe ontsmettingslocaties waar reizigers onder meer hun persoonlijke spullen, zoals telefoon, paspoort en sleutels kunnen desinfecteren met UV-C licht. Reizigers vinden de drie zogenoemde ‘Sanitising Service’ punten op Schiphol Plaza, in Lounge 2 en tussen Aankomsthal 3 en 4. Hierdoor kunnen zowel bezoekers, aankomende, vertrekkende als overstappende reizigers gebruik maken van de servicepunten.

Lees meer

Rabobank financiert marktintroductie

LINK Magazine schreef op 20 juli dat UV Smart een substantiële financiering heeft verkregen van de Rabobank.

“Deze financiering versnelt de verdere productontwikkeling en introductie van onze innovatieve techniek om een veiligere zorgomgeving te creëren.” stelt Daan Hoek, een van de oprichters van UV Smart.

De Rabobank ondersteunt graag innovatieve ondernemingen: “Wij geloven dat de technologie van UV Smart direct waarde levert binnen de gezondheidszorg. Desinfectie is een ‘hot topic’ en de noodzaak wordt alsmaar groter. De snelle ontwikkeling en gerealiseerde groei van UV Smart geven vertrouwen de volgende stap te faciliteren,” zei Fabian Groeneveld van het Rabo Startup&Scale-up team.

Lees meer

Rapport RIVM positief over effectiviteit van UV-C

Het RIVM zette op 2 juni de conclusies uit 38 internationale wetenschappelijke publicaties over UV-C desinfectie van mondmaskers op een rij.
Bestralen met UV-C kan micro-organismen inderdaad inactiveren, bleek uit deze langverwachte review. De effectiviteit van de desinfectie hangt wel af van alle daarmee samenhangende condities en het resultaat kan per type mondmasker verschillen. Dit pleit voor gepersonaliseerd hergebruik, en voor meer validatie-onderzoek, stelt RIVM.
Verder schrijft RIVM in haar rapport dat ‘UV-C over het algemeen snel en eenvoudig is toe te passen, met name als een UV-kast gebruikt wordt’.
UV Smart onderschrijft die conclusie, en wijst erop dat desinfectie van FFP-2 mondmaskers met haar apparaat al gevalideerd is. Dit onderbouwt de verdere toepassing van UV-C desinfectie in Nederland.

Webinar UV-C desinfectie

UV-Smart organiseerde een webinar voor zorgprofessionals. Drie onafhankelijke specialisten (arts-microbioloog, deskundige infectiepreventie en hoogleraar chirurgie onderwijs) belichtten de meest recente wetenschappelijke publicaties en deelden hun inzichten en ervaringen met UV-C desinfectie.

Bekijk hier de webinar terug.

Eerste CE markering voor UV Smart apparatuur

Het eerste commerciële model van UV Smart, de D25, heeft een klasse IIa medische CE certificering verkregen. Dit ondersteunt de introductie van deze nieuwe methode bij zorgcentra en ziekenhuizen om verspreiding van micro-organismen te minimaliseren en een veiligere zorgomgeving te creëren.

Lees het persbericht hier.

Vacature brand/productmanager bij UV Smart

UV Smart zoekt een gedreven marketeer met kennis en contacten in de zorg. Heb je een brede, frisse kijk op BtB-marketingcommunicatie in de medische wereld, reageer dan snel en hopelijk kun je binnenkort ons team in Delft verder komen versterken. 

Lees de vacature hier.

CDC publiceert review over desinfectie mondmaskers

Naast conventionele methoden komen er in rap tempo innovaties beschikbaar voor PBM-desinfectie. Maar welke zijn bewezen effectief en veilig? Het Amerikaanse Centers of Disease Control (CDC) publiceerde vorige week een overzichtelijke review. UVGI behoort tot de bruikbare opties.

Lees de review hier.

Radboud UMC neemt UV Smart ‘Noodversie’ in gebruik

Academisch ziekenhuis Radboud in Nijmegen heeft twee exemplaren van de Noodversie aangeschaft, om met UV-C licht medische apparatuur en hulpmiddelen te desinfecteren. Het betekent een ‘enorme aanwinst in verlagen virus-load’, aldus verantwoordelijk professor H. van Goor.

Lees het bericht van Radboudumc hier terug.

Noodversie voor COVID-19 in de media

Verschillende media (NOS, RTL4, De Telegraaf, BNR, Radio3 e.a.) besteedden aandacht aan de eerste uitlevering van de UV Smart Noodversie. Deze wordt in academische en perifere ziekenhuizen, zorgcentra en labs gebruikt voor tussentijdse ontsmetting van persoonlijke beschermingsmaterialen zoals mondmaskers en andere kleine medische apparatuur.

Kijk de Editie-NL uitzending hier terug.