Leestijd
2
min

Eerste CE markering voor UV Smart

9/11/2022

Het eerste apparaat voor gevalideerde desinfectie met UV-C licht van de Delftse MedTech start up UV Smart, de D25, heeft vandaag CE markering verkregen.

Eerste CE markering voor UV Smart

De basis voor deze certificering was wetenschappelijk onderzoek en technische beschrijvingen van dit apparaat voor effectieve en snelle UV-C desinfectie van medische instrumenten en apparatuur in de zorg. De D25 heeft een klasse IIa medische CE certificering gekregen. “De CE-markering ondersteunt de introductie van deze nieuwe methode bij zorgcentra en ziekenhuizen om verspreiding van micro-organismen te minimaliseren en een veiligere zorgomgeving te creëren” stelt Daan Hoek, een van de oprichters van UV Smart.

De CE-markering ondersteunt de introductie van deze nieuwe methode bij zorgcentra en ziekenhuizen om verspreiding van micro-organismen te minimaliseren en een veiligere zorgomgeving te creëren

“De volgende mijlpaal is opname in de protocollen en aanbevelingen van bijvoorbeeld het RIVM en medische beroepsorganisaties. Daarvoor is al een forse hoeveelheid wetenschappelijk en klinisch onderzoek afgerond. We doen er alles aan om de benodigde beoordeling hoger op de agenda te krijgen bij het RIVM, dat hierin immers een centralepositie inneemt. Intussen blijven wij investeren in R&D naar de mogelijkheden met UV-C desinfectie”.

In ons land zijn inmiddels o.a. het Radboudumc, Spaarne Gasthuis, LUMC, Alrijne Ziekenhuis, Martini Ziekenhuis en Zonnehuisgroep Amstelland gestart met deze innovatieve apparatuur voor desinfectie. Om te kunnen voldoen aan de toegenomen internationale vraag, heeft UV Smart – dat inmiddels ook ISO 13485 gecertificeerd is – de productie recent opgeschaald.

Deel artikel:

Op bezoek bij Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg

D60 vs Cidex-OPA | The effectiveness of reducing contamination of flexible endoscopes | NYU Langone Health

WFHSS congress in Barcelona