Leestijd
4
min

Lancering van de UV Smart D60

9/11/2022

Op 31 maart is de D60 officieel gelanceerd, en daar zijn wij super trots op! De D60 is nu gecertificeerd (klasse IIa) en klinisch gevalideerd. Met de D60 kan je nu kanaalloze endoscopen en TEE-probes desinfecteren met UV-C licht in 60 seconden. ‍

Lancering van de D60 - Medisch desinfecteer apparatuur

Lancering van de UV Smart D60

We zijn erg trots om de officiële lancering van de UV Smart D60 aan te kondigen. Ons team heeft hard gewerkt aan het onderzoek, de ontwikkeling en de productie van het apparaat, en het moment is eindelijk hier! We hebben op 31 maart een CE-markering ontvangen (klasse IIa).

Met de D60 kan je kannaalloze flexibele endoscopen en TEE-probes desinfecteren in 60 seconden. De D60 kan direct op de afdeling worden geplaatst omdat deze alleen een stopcontact nodig heeft. Samen met de korte cyclus zorgt de D60 voor een snelle doorlooptijd op de afdeling, daardoor is er ook minder voorraad nodig.

De D60 behaalt een minimum van een log-4 reductie op het hele spectrum van infectie veroorzakende micro-organismen. Daarnaast heeft de D60 compatibiliteitsverklaringen ontvangen van grote endoscoop fabrikanten. Onderzoek heeft laten zien dat de D60 geen schade aan hun endoscopen geeft. In vergelijking met chemicaliën blijven de scopen in de D60 juist als nieuw.

Verschillende ziekenhuizen hebbende D60 al uitgeprobeerd tijdens een demo. In April zal de eerste D60 geplaatst worden in het Franciscus Gasthuis. Daar zijn we super blij mee. Meer informatie en foto’s over de plaatsing zal snel volgen!

Duurzame methode

Doordat de D60 met UV-C licht werkt, is het een duurzame en milieu vriendelijke oplossing. Het is een desinfectie methode zonder chemicaliën en water, en heeft weinig energie nodig. Bekijk hier de calculator om te zien hoe veel je kan besparen met de D60.

Distributie in de Benelux en UK

Wij zijn blij dat Pentax Medical de distributie van de D60 in de Benelux en in het Verenigd Koninkrijk op zich neemt! Pentax Medical levert endoscopische beeldvormingsapparatuur en oplossingen aan de wereldwijde medische gemeenschap.

Voor interesse in de D60 kun je contact opnemen via dit formulier.  

Samenwerking tussen UV Smart en Pentax
Daan Hoek (Links), John Kroeze van Pentax (Midden), Thijs Kea (Rechts)

Deel artikel:

Op bezoek bij Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg

D60 vs Cidex-OPA | The effectiveness of reducing contamination of flexible endoscopes | NYU Langone Health

WFHSS congress in Barcelona