Leestijd
4
min

Radboud schaft ECD aan

9/11/2022

Academisch ziekenhuis Radboud in Nijmegen heeft twee exemplaren van de ECD aangeschaft, om met UV-C licht medische apparatuur en hulpmiddelen te desinfecteren. Het betekent een ‘enorme aanwinst in verlagen virus-load’, aldus verantwoordelijk professor H. van Goor.

Logo Radboud UMC

Academisch ziekenhuis Radboud in Nijmegen heeft twee exemplaren van de ECD aangeschaft, om met UV-C licht medische apparatuur en hulpmiddelen te desinfecteren.

Enorme aanwinst in verlagen virus-load

Op de COVID-afdelingen C5 en Eov van het Radboudumc, met positief geteste corona patiënten, staan vanaf vandaag twee UV-boxen. Deze zijn aangeschaft voor de desinfectie van medische hulpmiddelen, zoals polskastjes en kabels om de patiënten continu te monitoren op vitale functies. Ook patiëntgebonden tablets, smartphones, en VR-brillen, smartphones en stethoscopen van medewerkers kunnen met deze UV-boxen in 25 seconden worden gedesinfecteerd. Harry van Goor, hoogleraar Chirurgieonderwijs: ‘De boxen zijn een enorme aanwinst in het verlagen van de virus-load en kans op overdracht van het coronavirus.’

Lees het hele bericht van Radboudumc hier terug.

Deel artikel:

Op bezoek bij Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg

WFHSS congress in Barcelona

Eerste CE markering voor UV Smart