Leestijd
2
min

UV-C licht extreem effectief op Corona

9/11/2022

Corona-virus op voorwerpen is effectief te vernietigen met UV-C licht, door inzet van de Impelux™ technologie van UV Smart. Dat is vastgesteld door onderzoekbureau Eurofins in opdracht van UV Smart. Na één standaard-cyclus in de D25 bleek de maximaal aantoonbare reductie van 99,99% van het virus-materiaal inderdaad onschadelijk te zijn gemaakt.

UV-C effectief tegen Covid-19

UV-C effectief tegen Covid-19

Covid-19 op voorwerpen is effectief te vernietigen met UV-C licht. Dat is vastgesteld door onderzoekbureau Eurofins in opdracht van UV Smart.

Het is al langer bekend dat virussen en bacteriën kapot gaan door UV-C licht. Het was daarom aannemelijk dat dit ook zou gelden voor het corona-virus dat COVID-19 veroorzaakt. Maar omdat het een nieuw virus is, was dit uiteraard nog niet specifiek aangetoond. Daarom is dit nu onderzocht met de UV-C desinfectie apparatuur van UV Smart uit Delft. Het onderzoek is verricht door Eurofins Biolab in Italië, gebruikmakend van uit dieren geïsoleerd virus. Corona-virusmateriaal werd onder gecontroleerde omstandigheden 25 seconden belicht in het UV-C desinfectie-apparaat de D25 van UV Smart. Na deze standaardcyclus bleek 99,99% van het virus-materiaal inderdaad onschadelijk te zijn gemaakt.

Deze robuuste resultaten ondersteunen deze nieuwe, gevalideerde desinfectie-methode.

“Wetenschappers en medici hadden hier op voorhand al vertrouwen in, en deze robuuste resultaten ondersteunen deze nieuwe, gevalideerde desinfectie-methode. Bij zorgcentra en ziekenhuizen wordt onze apparatuur inmiddels al toegepast om verspreiding van micro-organismen te minimaliseren en een veiligere zorgomgeving te creëren,” stelt Daan Hoek,een van de oprichters van UV Smart.Hij vervolgt: “Deze resultaten betekenen overigens niet dat alle bronnen van UV-licht het corona-virus onschadelijk kunnen maken, zoals zonlicht of UV lampen in consumenten elektronica. Dit onderzoek laat zien dat de krachtige lichtbron in onze apparatuur effectief is; de gepatenteerde Impelux™ technologie beschadigt bovendien het aangestraalde materiaal niet, en er kan geen straling ontsnappen uit de UV-box dus dat is wel zo veilig”.

Om te kunnen voldoen aan de toegenomen internationale vraag naar deze apparatuur – die inmiddels CE-gecertificeerd is – heeft UV Smart de productie recent opgeschaald.

Deel artikel:

Op bezoek bij Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg

D60 vs Cidex-OPA | The effectiveness of reducing contamination of flexible endoscopes | NYU Langone Health

WFHSS congress in Barcelona